Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Črna prst

Spust preko planine Za Liscem

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti


Strm spust preko skal

Severna stena Črne prsti

Krajša pot v Bohinjsko Bistrico se odcepi v levo takoj za prevalom Čez Suho – z vrha Črne prsti se spustimo po grebenu do prevala, nato pa zavijemo levo, najprej po položni poti, ki teče po precej zaraščenih skalnatih tleh, nato pa po zelo strmem kamnitem spustu pod strmimi severnimi stenami Črne prsti (že spust je hudo neprijeten, vzpon mora biti še hujši) proti planini Za Liscem, ki jo vidite ves čas pod seboj.

Pred planino zavije pot v desno (vsi zemljevidi kažejo da teče pot naravnost preko planine, kar je popolnoma zgrešeno) in nas vodi po zaraščenem terenu preko velikih, neprijetno zaobljenih skal. Na koncu planine zavije pot v gozd, se spet spremeni v prijazno pešpot ter nas po krajšem spustu pripelje do ostankov Orožnove koče (ene od prvih koč v teh hribih, ki je bila požgana med drugo svetovno vojno).

Mimo ostankov koče nadaljujemo s strmim spustom po lepi pešpoti skozi gozd do gozdne ceste, kjer zavijemo desno, sledimo gozdni cesti približno 600 metrov, nato pa se od nje spet odcepimo v levo ter se po večinoma položni poti spustimo do Mencingerjevega doma.

Komentarji

Komentar (IP, 7. 8. 2010)

Orožnova koča je že nekaj let obnovljena.

http://www.pzs.si/index.php?stran=Seznam%20ko%E8&koca_id=202


Komentar (Blaz, 8. 8. 2009)

Zelo lepa pot za celodneven izlet. Predlagam postanek v Orožnovi koči. Prijazen oskrbnik in dobra hrana. V poletnih mesecih lahko zaključite izlet s kopanjem v Bohinjskem jezeru.


Ocena izleta: (Mojca Sedej, 11. 8. 2008)

Razgibana pot in čudovita raznolikost narave. Pa nobene gneče na poti!

Vsi komentarji 


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.