Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Na Kovk s Cola

Potepanje po Gori

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti


Vipavska dolina

Markirana pot s Kovka vas lahko pripelje do Predmeje. Če vam dobrih deset kilometrov poti ne dela preglavic (in če vam bo uspelo koga prepričati, da vas pride iskat v Predmejo), se odpravite prav do tja, tisti, ki se morate vrniti na Col, pa se boste verjetno odločili za krajše sprehode – do Podrte gore ali Otliškega okna ali pa le do bližnje Sončnice, prve travnate ravnice pod Kovkom.

Ozka stezica se s Kovka hitro spusti proti položnim travnikom severno od njega in vas v nekaj minutah pripelje do Sončnice, odskočišča zmajarjev. Tam vas v prijaznem zavetrju borovega gozdička čakajo klopce in mize, kjer lahko v miru pomalicate tudi ob nekoliko hujši burji.


Podrta gora, v
ozadju Čaven

Travniki, po katerih hodite, so prepredeni z električnimi pastirji, mimo katerih vas popeljejo dobro načrtovane stopnice ali vrzeli v ogradah. Večina ni postavljena na markirani poti, ampak nekoliko bolj proti robu travnikov, zato bo bolje, da ne sledite markacijam, ampak razgibani ozki stezi, ki je speljana tik ob strmem robu Gore. Ta vas kmalu pripelje do naslednjega vrha (897 m), od koder se odpre pogled na Kraguljc, Podrto goro in Pravi vrh (830 m) za njima. Če vas bo (tako kot je mene) nadlegovala burja, se boste verjetno že tukaj odločili za vrnitev. Do Cola se lahko vrnete po markirani poti ali pa pri Sončnici zavijete levo na kolovoz, ki vas pripelje do prvih hiš, pred katerimi se v desno odcepi kolovoz, ki vas po slabem kilometru pripelje na markirano pot pod Kovkom.

 

Komentarji

Ocena izleta: (Jože Marinček, 28. 4. 2012)


Ocena izleta: (milan vidmar, 20. 8. 2008)


Ocena izleta: (andrej benko, 12. 9. 2006)

5x5


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.