Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Mali Draški vrh

Do Srenjskega prevala

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti


Kačji rob

Prvi pogled na Mali
Draški vrh

Na Mali Draški vrh se boste povzpeli s Srenjskega prevala, do katerega vas pripelje ena od teh poti:

  • Z Rudnega polja se odpravite čez Kačji rob proti Lipanci. Do prevala vas lahko pripeljejo markacije (precejšen ovinek) ali pa na dnu kotanje poiščete na travi ob desnem robu desnega melišča, ki se spušča s Srenjskega prevala, komaj vidno stezico, ki vas ob robu melišča in ob ruševju popelje do markirane poti.

  •  Z Rudnega polja ali planine Konjščica se odpravite proti Toscu (ali Vodnikovemu domu ali Triglavu), na planini Jezerce pa zavijete desno navzgor na dobro vidno strmo nemarkirano stezo, ki se v ključih vzpenja po melišču pod Srenjskim prevalom.

  • S planine Jezerce se lahko povzpnete tudi do Studorskega prevala in se od tam odpravite po markirani poti pod pobočji Malega Draškega vrha proti vzhodu.

  • Bolj zahtevni se boste na Srenjski preval odpravili čez vrh Viševnika, najbolj zagnani pa boste tja prišli čez Veliki Draški vrh.

Stezo na vrh poiščete na severnem robu Srenjskega prevala; če ste se nanj odpravili čez Viševnik ali naravnost s planine Jezerce, se najprej sprehodite mimo skalnatih rogljev do pobočij Malega Draškega vrha. Ko boste stali ob kažipotih proti Triglavu in Vodnikovi koči, boste hitro opazili dobro uhojeno pot, ki se vijuga po grušču naravnost navzgor po pobočju.


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.