Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Mali Golak

Ovinkasto vračanje

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti

Z vrha Malega Golaka nadaljujete izlet v smeri Velikega Golaka. Neprijetno zaraščena pot se najprej zelo strmo spusti med ruševjem, v gozdu pa se precej zravna. Markacije so redke, dosti bolj opazne pa so rdeče pike in modre črte ob dobro vidni uhojeni stezi, ki se v desno ob stranskem grebenu hitro spušča po pobočju. Spustite se po tej stezi do ogromnega možica (ta bi si zares zaslužil ime možak), na stezi pod njim pa boste presenečeni opazili markacije, ki jih, če sodimo po zemljevidu, tam ne bi smelo biti.

Zavijte v desno (v levo se pride na Predmejo) in sledite markacijam po rahlo vzpenjajoči se stezi. Pot je orientacijsko malce neprijetna: začetnim svežim markacijam sledi nekaj obledelih, tu in tam je treba nekoliko razmisliti in iskati sledove. Kljub temu sem prepričan, da boste zlahka našli nazaj do grebena, po katerem ste se povzpeli na Mali Golak – steza vas pripelje prav do kažipota na začetku grebena. Od tam se nato do parkirišča v dolini spustite po poti, po kateri ste se povzpeli.

Komentarji

Komentar (Jure M, 6. 9. 2010)

Navedba, da čez vse tri Golake vodi Slovenska planinska pot ni točna. Ta namreč med Srednjim in Velikim (zadnjim) Golakom zavije proti Idiji in Vojskemu. Pred štirinajstimi dnevi pot tudi ni bila pretirano zaraščena. Dostop do zadnjega Golaka pa je torej brezpotje, kjer je treba iti malo pod grebenom, vsekakor pa v vrhnjem delu desno od poleženih gabrov in skrotovja nad njimi in nato bolj od zadnje strani po poseki na vrh.


Ocena izleta: (damijan ličen, 10. 2. 2008)

Na današnji dan je bil vrh Malega Golaka prava Himalaja : -8C z vetrom ki je pihal sigurno 100km/h v sunkih.
Bila je super iskušnja :wink:


Komentar (polona Besednjak, 3. 2. 2008)

pozabila pripisat da tudi dereze niso odveč v zimskem času, ko je lahko pot tudi zamrznjena....pa še dodam, da če imate srečo in ste na vrhu v lepem vremenu in je jasno ne vidite le naših ALP ampak tudi bleščeče morje ..pa SREČNO

Vsi komentarji 


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.