Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Mrzli vrh nad Žirmi

Začetek poti

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti

V Žiri lahko pridete vsaj na štiri načine – Gorenjcem bo najbliže skozi Škofjo Loko, nekateri Primorci bodo ubrali pot skozi Cerkno ali Idrijo, za večino pa bo najbolj ugodna pot skozi Logatec in mimo Rovt.

Cerkev sv. Ane na Ledinici

Začetek poti

Krožno pot bomo začeli v centru Žirov. Avto parkirajte na enem od parkirišč, nato pa se peš odpravite proti cerkvici sv. Ane na Ledinici – do tja vas bo pripeljala cesta, ki iz centra Žirov pelje najprej ob potoku Račeva (v nasprotni smeri kot je bencinska črpalka), nato pa se spremeni v makadamsko pot, ki ob Poljanski Sori vodi do Ledinice. Makadamska cesta se konča pri mostu, ki ga prečkate, takoj za mostom zavijete desno, nato pa vas pod hribčkom, na katerem je cerkvica sv. Ane, že pričaka prvi kažipot proti našemu cilju.

 

Komentarji

Komentar (Matevž Zgaga, 19. 1. 2009)

Lep izlet, celo v megli. Skupaj s tistim na Vrsnik se ga da povezati v celoto, z začetkom in koncem v Žireh, če te ne moti nekaj kilometrov hoje po asfaltu. Nam je ta celota vzela 7 ur v dokaj zmernem tempu, vključno z enourno pavzo Pr Jureč na Ledinah, kjer sem jedel najboljše žlikrofe v življenju. Pozor - odprto samo ob nedeljah. Ob sobotah se da kaj pojest v gostilni / piceriji na Govejku.


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.