Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Mrzli vrh nad Žirmi

Vrnitev

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti


Kapelica na Breznici

Znamenje na poti v Žiri
Pot z Breznice v Žiri se začne pri kapelici na koncu Breznice, nato pa vodi preko travnikov, s katerih imate ves čas lep razgled na okoliške hribe. Malo pred koncem poti boste opazili zanimiv z drevjem obdan križ iz leta 1925, malce naprej se odpre še zadnji pogled na hribe, nato pa se že znajdete nad prvimi hišami v Žireh.

Po travnikih proti Žirem

Še zadnji pogled na hribe

Cerkev sv. Martina v Žireh

Uživajte še v nekoliko bližjem pogledu na Žiri in nedavno obnovljeno cerkev sv. Martina, nato pa se spustite v Tabor – najstarejši del Žirov. Pot se konča pri križišču, kjer se od ceste Žiri – Rovte – Logatec odcepi cesta proti Idriji. Od tega mesta je še slabih 10 minut hoje do parkirišča, kjer ste pustili avto – razen če se boste odločili da se boste ustavili v gostilni Lengar (ki jo zaradi odlične hrane in postrežbe ter starinskega vzdušja toplo priporočam).

Komentarji

Komentar (Matevž Zgaga, 19. 1. 2009)

Lep izlet, celo v megli. Skupaj s tistim na Vrsnik se ga da povezati v celoto, z začetkom in koncem v Žireh, če te ne moti nekaj kilometrov hoje po asfaltu. Nam je ta celota vzela 7 ur v dokaj zmernem tempu, vključno z enourno pavzo Pr Jureč na Ledinah, kjer sem jedel najboljše žlikrofe v življenju. Pozor - odprto samo ob nedeljah. Ob sobotah se da kaj pojest v gostilni / piceriji na Govejku.


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.