Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

Grad Snežnik

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti


Grad Snežnik
Na skrajnem jugozahodu Loške doline stoji pod obronki prostranih snežniških gozdov mogočen, odlično ohranjen grad Snežnik, ki so ga začeli zidati že v 13. stoletju (prvič je omenjen leta 1268).

Prvotni grad je obsegal dva stolpa, obdana z obzidjem, Lambergi pa so v renesansi pozidali osrednje dvorišče (tako je nastala današnja mogočna osrednja stavba) ter grad obdali z novim obzidjem in obrambnimi stolpi.

V gradu si lahko ogledate obširno zbirko stilnega pohištva iz 18. in 19. stoletja, v bližini gradu pa je tudi muzej z lovsko in polharsko zbirko.

Pot do gradu vas bo vodila skozi Cerknico (kjer se lahko ustavite in se mimogrede odpravite na Slivnico), v Cerknici sledite kažipotom za Stari trg in Lož, se odpeljete naravnost skozi ta dva kraja, nato pa v vasi Pudob zavijete levo proti Kozariščam (na tem odcepu vas že čaka kažipot proti gradu). Na začetku Kozarišč zavijete levo in se mimo cerkvice sv. Benedikta odpeljete proti cilju.

Grad Snežnik lahko izkoristite za izhodišče krajših ali daljših izletov po snežniških gozdovih, priporočam pa tudi ogled čudovitih muzejskih zbirk.

Več podatkov o gradu Snežnik boste našli tudi tukaj:


©Ivan Pepelnjak, 2002-2003

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če vam je katera od slik na tej strani všeč in bi želeli imeti večjo, nam pošljite sporočilo.