Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Iz Hotavelj na Slajko in Špik

Vrnitev v Hotavlje

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti


Začetek planinske poti
S Slajke se lahko vrnete v Hotavlje po poti, po kateri ste se povzpeli, lahko pa se odločite za vrnitev po nekoliko krajši markirani planinski poti. V obeh primerih se od Doma na Slajki začnete vračati po makadamski cesti, od katere se planinska pot že kmalu na začetku travnikov odcepi levo navzdol (odcep je lepo označen in ga je skoraj nemogoče zgrešiti). Ozka pot se najprej spušča po travnikih, nato pa zavije v gozd in se nadaljuje s precej strmim spustom proti Hotavljam.

Po približno 15 minutah spusta nas pot pripelje do travnatih jas sredi gozda (na teh travnikih boste lahko zaradi precej senčne in vlažne lege opazovali čisto drugačne rože, kot ste jih opazili med vzponom po sončnih travnikih ob nemarkirani poti) in se kmalu konča na makadamski cesti proti Hotavljam.

Od začetka makadamske ceste do Hotavelj nismo opazili niti ene markacije, tako da je možno, da smo zgrešili pravi potek planinske poti.


Med polji proti Hotavljam

Po makadamski cesti se začnemo zložno spuščati proti Hotavljam. Med spustom lahko uberemo tudi kakšno bližnjico čez travnike ali ob njivah in si tako precej skrajšamo pot, na začetku vasi pa nas pri prvih hišah pričaka asfalt, po katerem se spustimo do cerkve v Hotavljah.

Izlet na Slajko lahko končate s kosilom v gostilni Lipanj ob glavni cesti, med tednom ali v soboto dopoldne se lahko odpravite še v industrijsko prodajalno Marmorja, poleti pa se lahko osvežite v toplicah le nekaj kilometrov od Hotavelj ob cesti proti Kopačnici.

Komentarji

Komentar (Milena Rebolj, 6. 6. 2005)

To pot sem prehodila v zimskem času (sredi februarja), ko je po prisojnih rebreh že bil prvi teloh in resa. Sem pa pot nadaljevala vse do Ermanovca in mi ni bilo žal. Sploh mi je ta del od Špika proti Emranovcu zelo lep. Srečno!


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.