Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Slavnik in Grmada iz Podgorja

S Slavnika na Grmado

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti


Pogled na Grmado z vrha Slavnika
Zagrizeni planinci se bodo od Slavnika na Grmado odpravili po potki, ki vodi naravnost čez vrh Cigana (nekoliko nižje vzpetine med Slavnikom in Grmado), tisti, ki varčujejo s svojimi močmi, pa bodo verjetno ubrali pot po malce daljši makadamski cesti proti Kozini. V obeh primerih boste končali na razpotju, kjer se od makadamske ceste najprej odcepi pot proti Hrpeljam, nato pot proti Prešnici, nazadnje pa še strma pot na Grmado.

Stolp na Grmadi

Pogled na Slovensko primorje z Grmade

Na vrhu Grmade boste našli zanimiv »stolp«, ki se vidi že s Slavnika. Domačini pravijo, da so ga po drugi svetovni vojni postavili kot gasilsko/gozdarsko opazovalnico gozdnih požarov, saj je z Grmade najboljši razgled na okolico, kot boste ugotovili tudi sami, ko boste prisopihali nanjo.

Po postanku na Grmadi se odpravite nazaj proti vrhu Slavnika in poskušajte najti pot, po kateri se boste vrnili v Podgorje.

Komentarji

Ocena izleta: (Leon Jagodic, 4. 5. 2010)

izjemno zanimiv izlet, na katerega smo se podali v nedeljo. Je pa pot preko Malih Vrat precej zaraščena, zato je potrebno na odcepih kar paziti. Ampak markacije so pa celo pot vidne, tako da lahko brez skrbi hodimo. Več na: http://toinono.blog.siol.net/2010/05/04/prvomajski-slavnik/


Komentar (Damir Arh, 14. 4. 2010)

Slavnik je res prijetno obiskati v vsakem letnem času. Na krožno pot v obratni smeri in z izhodiščem v Podgorju smo se odpravili na velikonočno nedeljo. Več o naših vtisih pa na http://potepanja-v-naravi.blogspot.com/2010/04/slavnik.html.


Ocena izleta: (vinko, 2. 5. 2009)

Vsi komentarji 


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.