Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Klemenča jama

Vrnitev

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti

Če si izberemo eno ali drugo tu opisano možnost, se seveda lahko vrnemo po isti poti, dosti prijetneje pa je napraviti krog: po eni gor in po drugi dol. Razdalje niso tolikšne, da bi si bilo treba priskrbeti prevoz na drugi strani, saj je med hotelom Plesnik in Domom planincev komaj dobre pol ure hoda, kakšni lepi razgledi nam pri tem krajšajo čas, sem pa že povedala. Ko se že odpeljemo, pa se moramo še enkrat ustaviti ob pašniku, kjer se pase zanimivo dolgodlako govedo – prav slikovito je.

Če se vračamo po krajši poti, se od Doma planincev napotimo desno od ceste (saj po cesti ni posebno prijetno hoditi) po neoznačeni poti skozi gozd. Ob njej je nekaj poučnih tabel (na primer pri posebno zanimivem brinu, ki je zrasel v drevo; pri veliki preži piše o divjadi – gamsih, kozorogih, srnjadi, jelenjadi, planinskih zajcih, gozdnih kurah, ruševcu), med njimi pa nas vodijo zelene puščice. Pripeljejo nas do asfaltne ceste po mostu čez suho strugo Kotovca mimo penziona Na razpotju, od tam pa že poznamo pot do parkirišča.

Komentarji

Komentar (Mojca Luštrek, 12. 10. 2007)

Moniki in Leu
Nekaj tega najdeta v spletnem dnevniku Tavanja po slovenskih hribih (http://pohribih.blogspot.com/search?q=strelovec), podrobnejši opisi na zaplana.net pa bodo tudi prišli na vrsto.


Komentar (Leo Kočevar, 30. 9. 2007)

V vodnikih je opisana tudi pot čez Plesnikovo planino, pot je zanimiva vendar, bi opozoril da je slabo označena, še huje je da je nevzdrževana in na nekaj mestih nevarna še posebaj za otroke in tiste v športnih copatih. :!:


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.