Domača stran

Izleti

Galerija rož

Mizarstvo

Zaplana

Novosti

 Pošlji povezavo

 Tiskalniku prijazen

Iz Logarske doline na Okrešelj

Logarska dolina

Vsebina

Bližnji izleti

Najnovejši opisi

Ostali izleti

Logarska dolina je ena najlepših ledeniških dolin v Sloveniji, žal pa tudi ena od najbolj oddaljenih. Verjetno bo najhitreje (ne pa tudi najbližje), če boste z avtoceste Ljubljana – Maribor zavili pri odcepu za Šentrupert in nato skozi Mozirje, Nazarje, Ljubno, Luče in Solčavo sledili znakom proti Logarski dolini (dobrih 60km). Tisti, ki prihajate iz Ljubljane ali Primorske in bolj uživate v počasnejši vožnji po bolj slikovitem okolju pa boste verjetno ubrali pot preko Kamnika in Gornjega grada. V nedeljah vozi v Logarsko dolino tudi avtobus iz Ljubljane preko Domžal in Kamnika.


Pogled v Logarsko dolino

Kapelica Kristusa kralja

Vaša vztrajnost bo nagrajena, ko se bo po vožnji skozi ozko sotesko Savinje pred vami naenkrat odprl čudovit pogled na Logarsko dolino in Savinjske alpe v ozadju. Če se vam ne mudi, si lahko pred nadaljevanjem poti ogledate še kapelo Kristusa kralja na začetku doline.

Če si želite krajši sprehod po dolini, pustite avto pri Domu planincev (837 m) drugače pa se lahko zapeljete vse do konca doline do parkirišča pri Koče pod slapom Rinka (1000 m) in začnete svojo pot proti slapu Rinka in Okrešlju.

Komentarji

Ocena izleta: (Matej Gruber, 28. 8. 2005)

:D :D :D


©Ivan Pepelnjak, 2002-2007

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite, nam lahko pošljete sporočilo.