Šatulja za nakit

 

Šatulja za nakit
Škatla za dokumente
Blagajna

Manjše škatlice
Večje škatlice
Omarice
Ostali projekti
Mizarstvo
Domača stran

Kliknite na posamezno sliko, če želite videti sliko v večji resoluciji.

Serijo škatel za nakit sem zasnoval kot darilo ljudem, ki znajo ceniti enostavno eleganco lesa. Design je zato enostaven in eleganten, od izbire lesa (kombinacija čilske češnje, ki ima nekoliko temnejši les od evropske in evropskega oreha, ki je nekoliko svetlejši od ameriškega) do izbire ostalih elementov konstrukcije in spojev.

Projekt s takšnimi cilji kar kliče po množici detajlov, ki skupaj poudarijo eleganco izdelka - od zasnove pokrova (češnjev les v orehovem okvirju), do spojev okvirja, posebej izdelanih nogic škatle in laminiranih ojačitev telesa škatle, ki so narejeni iz kombinacije javorjevega in orehovega furnirja.

Pokrov je pritrjen na šatuljo s kvalitetnimi medeninastimi panti (ne boste verjeli, kako težko jih je dobiti) in dodatno zavarovan z medeninasto verižico, ki preprečuje, da bi se pokrov odprl več kot približno 110o in tako ščiti pred poškodbami tako pokrov kakor tudi pante.

Razdelki v notranjosti šatulje ravno tako uporabljajo kombinacijo oreha in češnje. Dno je oblečeno v žamet, ki poudari dragoceno vsebino (npr. nakit).

Da bi ohranil naraven otip lesa, sem za zaščito lesa uporabil kombinacijo čebeljega voska in lanenega olja.

Izdelava:

Telo je izdelano iz lesa evropskega oreha z ojačitvami iz laminata orehovega in javorjevega furnirja. Pokrov škatle in notranji razdelki so kombinacija evropskega oreha in čilske češnje.

Lakiranje:

Kombinacija čebeljega voska in lanenega olja ameriškega proizvajalca Tried & True Wood Finishes.

©Ivan Pepelnjak, 2002

Bi radi, da vas obveščamo o novostih na naših straneh? Vpišite se v knjigo gostov.

Če želite več informacij, nam pošljite sporočilo.